Winkelwagen

Veel gestelde vragen


Waarom Eikenhout?

Eiken staat bekend als de beste soort haardhout. Het is een traag en lang brandende houtsoort die niet alleen mooi brandt , maar ook nog eens een gezellige, aangename houtgeur verspreid. Het vlammenspel is levendig en er is weinig rookontwikkeling.

Waarom uit Frankrijk?

In het gebied waar het haardhout van haardhoutdeal.nl wordt geproduceerd is eiken brandhout een veel voorkomend product. De lokale bevolking gebruikt eikenhout om het huis mee te verwarmen. Omdat het dus een echte levensbehoefte is wordt er zorgvuldig en natuurbewust omgegaan met de bossen en de productie van eikenhout. Herbeplanting wordt op grote schaal toegepast. Ons brandhout is dus duurzaam te noemen, ook al door de methode van drogen (zie ‘hoe wordt het hout gedroogd’).

Hoe wordt het hout gedroogd?

Wij zijn er trots op te kunnen melden dat ons hout in tegenstelling tot wat bij vele andere leveranciers gebruikelijk is in de natuur gedroogd wordt. Want dat ovengedroogd hout dat een week in een van de enorme ovens heeft moeten drogen niet bepaald een milieuvriendelijk procedé is hoeven we hier niet uit te leggen. Ovengedroogd en CO2 neutraal is dus een claim die ons heel onwaarschijnlijk in de oren klinkt. Daarnaast bevat ovengedroogd hout tannines en zuren die vrij komen bij verbranding. En die tasten uw haard aan. Doordat ons haardhout in de natuur gedroogd is hebben de tannines en zuren de kans uit het hout te ‘verdwijnen’, waardoor de verbranding dus schoon is en uw mooie haard geen schade ondervindt door corrosie.

Hoe wordt het hout geleverd?

Het hout wordt netjes gestapeld geleverd op een stevige pallet van 80 bij 120 cm en 1 m hoog. Dat betekent dat bij ons een kuub ook echt een kuub is! Los gestort is bijna 2 keer meer. De pallet blijft bij de klant en kan worden gebruikt als aanmaakhout. Met een palletwagen kunnen we op elke plek rond uw huis leveren als er een verhard pad is. Wilt u uw haardhout op een moeilijker begaanbare plek hebben afgeleverd dan bedraagt de  vergoeding 25,- per uur. Uiteraard wordt  het hout netjes voor u opgestapeld. Aanvragen van deze service kunt u vermelden bij de bestelling.

Hoe is het hout gezaagd/gekloofd?

Wij leveren direct bruikbare gezaagde en gekloofde blokken van ongeveer 25 cm. Heeft u een grote haard? Of wilt u liever zelf de handen uit de mouwen steken? Bij ons kunt u ook wel gekloofde, maar ongezaagde meterstukken bestellen, zodat u deze op de gewenste maat kunt zagen. In de webwinkel kunt u kiezen uit de 2 lengtematen.

Hoeveel heb ik nodig voor een gemiddelde Nederlandse winter?

Dat hangt van een aantal factoren af. De grootte van de haard speelt een rol, de stookfrequentie en of u de openhaard gebruikt puur voor de gezelligheid of ook om warm te stoken. 1 kuub is voldoende voor een gemiddeld verbruik (een of twee avonden per week), voor heel frequent gebruik en stoken is 2 of zelfs 3 kuub waarschijnlijker.

Wat is de levertijd en wat kost het?

Haardhoutdeals beschikt over eigen productie- en distributiemiddelen. Daarmee is de levering gegarandeerd. De levertijd verschilt voor een deelnemer aan een deal en de individuele besteller. 
Na uw bestelling nemen we binnen 24 u telefonisch of email contact op. Bezorging vindt plaats binnen max. 3 werkdagen. Uiteraard laten we u weten wanneer wij komen. De chauffeur neemt op de dag  van de bestelling een uur voor levering telefonisch contact op, zodat u niet onnodig zit te wachten.
Doet u mee aan een deal dan zal de levering binnen 5 dagen na de sluitingsdatum van de deal plaatsvinden. De op de website getoonde prijzen zijn inclusief bezorgen en BTW. Bestellen? Klik hier voor uw kuub(s) gezaagd haardhout of hier voor meterstukken. Klik hier voor een overzicht van de lopende deals.